Ugnsbakade vitlöksdoftande citron och parmesan Bryssel.

Förberedelser: 10 minutes
Tillagning25 minutes
4 pers

Ingredienser

  • 500g brysselkål, tvättade rensade torkade och halverade.
  • 2 - 3 klyftor vitlök, finhackad/pressad
  • 2 Tsk raps/olivolja
  • 2 tsk färskpressad citronsaft plus mer till servering  
  • 1/2 tsk havssalt -smaka av
  • 1/4 tsk färskmalen grov svartpeppar
  • 1/2 dl riven parmesan ost av smak

Gör så här: 

  • Värm ugnen till 225grader. Lägg brysselkålen och vitlök i en stor skål, ringla över olja och citronsaft och "kasta" runt lite. Salta och peppra och "kasta runt" igen. Lägg allt på ett bakplåtspapper på plåten Inett jämnt lager.
  • Kör i ugn ca 25 - 30 minuter. Och rör runt lite efter halva tiden. Eller kör till de får en gyllengul färg. Servera varma med extra citronsaft och toppa med parmesanen!  Tips! Ha en hel parmesanost och riv över själv hur mycket man tycker smakar hihi..
Njut! 

Kommentera här: